Otvoren 15. Festival cveća u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Otvoren 15. Festival cveća u Požarevcu (FOTO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U centru Požarevca se ovog vikenda, 20. i 21. maja, održava 15. Festival cveća na kome učestvuje više od 120 izlagača iz raznih krajeva Srbije.

Na svečanosti otvaranja festivala jutros u 10 časova nastupili su mališani iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, a manifestaciju je proglasila otvorenom Marija Vlajović, pomoćnica gradonačelnika za turizam.

 „Broj svih nas koji smo se okupili ovde u Tabačkoj čaršiji danas govori o kvalitetu izlagača i same manifestacije. Drago mi je što čujem da su prisutni izlagači ne samo iz naše okoline, već širom Srbije, tako da festival cveća u Požarevcu polako postaje najznačajniji u Srbiji“, kazala je Vlajović.

Nastup mališana na otvaranju festivala

Na ovogodišnjem festivalu učestvuje više od 120 izlagača, kažu za E-Braničevo iz Turističke organizacije grada Požarevca koja je organizator manifestacije. Pored toga što svi ljubitelji cveća imaju priliku da razgledaju i kupe raznovrsno sobno i baštensko cveće, festival ima i takmičarski karakter te će najbolji izlagači po oceni komisije biti nagrađeni – prvo mesto 15.000 dinara, drugo 10.000, a treće 5.000 dinara.

Veliki izbor raznovrsnog sveća

Cene cveća su uglavnom na nivou prošlogodišnjih, a kreću se od 70 do nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od vrste, veličine i namene. Male saksije kaktusa i začinskog bilja mogu se naći i po ceni od 100 dinara.

Pored cveća, u ponudi je i grnčarija, baštenska oprema, proizvodi domaće radinosti, kao i razne vrste rakija i meda.

Podsećamo, usled organizacije ove manifestacije, za saobraćaj su zatvorene sledeće ulice: Trg Oslobođenja, Tabačka čaršija, Lenjinova i deo Drinske do ulice 15. oktobra.

ZATVARANJE CENTRA GRADA ZBOG FESTIVALA CVEĆA

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top