Ozbiljna konkurencija za glumačke nagrade

Požarevac

Kultura

Ozbiljna konkurencija za glumačke nagrade

Foto: Centar za kulturu Pozarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Na polovini takmičarskog dela XII Smotre „Živka Matić“ u konkurenciji za nagrade po dva kandidata u kategoriji najbolji glumac i najbolja glumica. 

Prve festivalske večeri nastupilo je OAP „Branislav Nušić" iz Malog Crnića sa predstavom „Sabirni centar", u režiji Slobodana Ćustića. Za glumicu večeri proglašena je Tamara Jovanović za ulogu Angeline, a za glumca večeri Ivan Dragojlović, koji je tumačio ulogu Petra.
Druge festivalske večeri nastupilo je Amatersko pozorište KUD „Obilić" iz Krnjeva sa predstavom „Zmaj od Srbije", po tesktu Miladina Ševarlića, a u režiji Predraga Živanovića. Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Svetlana Paunović za uloge kneginje Milice i Olivere, dok je nagradu za najboljeg glumca večeri dobio Dragan Ivanković za ulogu despota Stefana Lazarevića.
Večeras je na programu Sterijina „Pokondirena tikva“, u izvođenju Doma kulture „Vlada Marjanović" iz Starog Sela, u režiji  Dejana Cicmilovića.
Smotra traje do 3. decembra, kada će biti proglašeni najboji glimac i glumica, a najbolja predstava će biti izvedena u revijalnom delu Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ u čast pobednika festivala. 
Žiri radi u sastavu: Goran Jovanović, Dusan Radovanović i Tijana Drndarević.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top