Petrovački većnici o energetskoj sanaciji i uštedi električne energije

Petrovac

Događaji

Petrovački većnici o energetskoj sanaciji i uštedi električne energije

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Na dnevnom redu 59. sednice Veća opštine Petrovac na Mlavi, koja je održana u ponedeljak, 10. oktobra, bilo je 15 tačaka. Najznačajnije tačke su se odnosile na sprovođenje mera energetske sanacije na teritoriji opštine.

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije podnela je Veću na usvajanje listu sa 52 korisnika, po sprovedenom javnom pozivu Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti.

,,Na osnovu ove odluke biće doneta pojedinačna rešenja za sve krajnje korisnike sa tačnim iznosom bespovratnih sredstava. Nakon toga biće potpisani i trojni ugovori između direktnih korisnika, krajnjih korisnika i opštine Petrovac na Mlavi”, najavila je Tanja Cvetković Blagojević, iz Komisije za sprovođenje mera energetske sanacije.

 Na jučerašnjoj sednici doneta je i naredba, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, koja se tiče smanjenja potrošnje električne i toplotne energije u javnim ustanovama čiji je osnivač opština Petrovac na Mlavi.

,,Cilj naredbe je štednja električne energije, te se naređuje pravnim licima da u skladu sa ovom naredbom, koja započinje od 10. oktobra, odluku primenjuju i dostave plan uštede i izveštaj svakog meseca o uštedi električne energije opštini Petrovac na Mlavi, koju mi prosleđujemo ministarstvu”, objasnila je Cvetković Blagojević.

To Top