Petrovački većnici o rebalansu budžeta

Petrovac

Događaji

Petrovački većnici o rebalansu budžeta

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je održana 9. sednica Opštinskog veća Petrovac na Mlavi. Najvažnija tačka bila je rebalans budžeta.

Razlog za rebalans je povećanje ukupnih prihoda i primanja budžeta za 2024. godinu. Prema rečima Borisa Gvozdića, zamenika predsednika opštine Petrovac na Mlavi, budžet je povećan za 38.000.000 dinara, a razlog povećanja su sredstva dobijena za projekte.

„Prva sredstva dobijena su od Ministarstva zaštite životne sredine za sanaciju i rekonstrukciju kotlarnice u gradskoj toplani gde je predviđena nabavka novih kotlova na gas u iznosu od 9.520.000 dinara. Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili smo 13.584.000 dinara za rekonstrukciju male sale, kao i 4.200.000 dinara za nabavku medicinske opreme. Od ministarstva bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština dobili smo sredstva za implementaciju projekta nabavke opreme za obavljanje komunalne delatnosti izdvojilo je 5.389.000 dinara“, rekao je Gvozdić.

Odobrena su i dodatna finansijska sredstva pojedinim osnovnim školama za putne troškove, đački prevoz i stalne troškove. Na dnevnom redu bio je i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Petrovac na Mlavi.

„Ove godine budžet za poljoprivredu je najveći do sada i iznosi 13.900.000 dinara. Jedna od mera koje ćemo sprovoditi je veštačko osemenjavanje, gde smo povećali i subvencije. Takođe smo predvideli i subvenciju za nabavku priključnih mašina koju smo ove godine uvećali za 2.000.000 dinara“, kaže Gvozdić.

Na sednici su između ostalog razmatrane i mere za Programe uređenja atarskih puteva, organizaciju sajmova i etno objekata. 

To Top