Počela kampanja „Za zimu se spremi i na vreme opremi“

Braničevo

Društvo

Počela kampanja „Za zimu se spremi i na vreme opremi“

Foto: MUP

How Good Of A Friend Are You Really?

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je kampanja „Za zimu se spremi i na vreme opremi” preventivnog karaktera sa cilјem da se vozačima ukaže na značaj korišćenja zimske opreme na vozilima i na osnove bezbedne vožnje u zimskom periodu kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Lakićević je naglasio da će poseban akcenat ove kampanje biti usmeren i na pešake.

Pešaci su kategorija koja je u ovim mesecima najugroženija. Svaki četvrti poginuli u saobraćaju je pešak. I ovog meseca imamo osam poginulih pešaka, zaključno sa 14. decembrom, što je za četiri više u odnosu na isti period prošle godine, što nam govori da vozači moraju maksimalno da obrate pažnju na pešake, ali i da pešaci moraju svojim ponašanjem i bolјom vidlјivošću da doprinesu unapređenju svoje bezbednosti“, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Lakićević je objasnio da će se tokom kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ deliti flajeri koji su izrađeni na četiri jezika, a na kojima su navedeni opšti uslovi i preporuke za bezbedno učešće u saobraćaju u zimskim uslovima, uklјučujući adekvatnu pripremu vozila.

„Flajere ćemo deliti na svim graničnim prelazima, svim stranim i našim državlјanima koji ulaze u Republiku Srbiju, na naplatnim stanicama, što će raditi JP “Putevi Srbije“, kao i prilikom naših aktivnosti koje ćemo imati tokom obilazaka turističkih centara“, istakao je Lakićević, koji se zahvalio Agenciji za bezbednost saobraćaja, AMSS, JP „Putevi Srbije“, Turističkoj organizaciji Srbije i preduzeću „EKO Srbija“ na entuzijazmu i naporu koji su uložili da bi se ova kampanja pokrenula.

Više o tome pročitajte OVDE. 

To Top