Počinje jubilarni 50. FEDRAS

Malo Crniće

Događaji

Počinje jubilarni 50. FEDRAS

Foto: CZK Malo Crniće/FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Večeras u Malom Crniću počinje 50. Festival dramskih amatera sela Srbije (FEDRAS), koji će trajati do 22. oktobra.

Svečana akademija i otvaranje programa na platou u spomen parku počinje večeras u 18 časova. Učestvuju hor „Odjek“, orkestar „Novi zvučni talas“,dramski umetnik Lepomir Ivković i glumci opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Voditelj programa je Nina Radulović, a festival otvara dramska umetnica Snežana Savić iz Beograda. Stručni žiri čine reditelj Cisana Murusidže Čolović i dramski umetnici Rade Marjanović i Zlata Numanagić iz Beograda.

Za 19 časova zakazano je otvaranje izložbe akademskog umetnika Radeta Prvulovića, a sat vremena kasnije Opštinsko akademsko pozorište „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića, u okviru takmičarskog dela programa, odigraće predstavu  „Prosjačka opera“.

U petak, 15. oktobra, Dramski studio „Vragolani“ Smederevska Palanka odigraće dečiju predstavu „Kada bih ja bio veliki“ sa početkom u 12 sati, a u revijalnom delu programa biće odigrana i predstava „Ne očajavajte nikad“ pozorišta Kulturno prosvetnog centra „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi, sa početkom u 19 časova.

U takmičarskom delu programa Gradsko pozorište „Moravište“ Ćuprija u 21 čas odigraće predstavu „Šetnja sa lavom“.

Sledećeg dana, u subotu, 16. oktobra, biće organizovana promocija knjige Slavice Jovanović i Goluba Jašovića u 16 časova, a sat vremena kasnije i „Omaž Milisavu Milenkoviću“.

U takmičarskom delu programa, u 19 časova, biće odigrane predstave „Stid“ Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ Banatsko Karađorđevo, a u 21 čas „Policajci“ „Milanovačkog pozorišta“ Gornji Milanovac.

U nedelju, 17. oktobra, u takmičarskom delu programa biće odigrane dve predstave: „Epitaf“ GP Smederevska Palanka u 19 sati i „Pošteni provalnik“ AP „Žanka Stokić“ Veliko Gradište u 21 čas.

U ponedeljak, 18. oktobra, u revijalnom delu programa, AP „Janićije Popović“ Gračanica odigraće predstavu „Život geto tinejdžera“ sa početkom u 17 sati. Jedina takmičarska predstava tog dana biće ,,Džandrljivi muž, komentari“ u izvođenju Doma kulture Sivac, sa početkom u 18.30 časova. Istog dana će u revijalnom delu programa Udruženje umetnika „Artista“ Beograd odigrati predstavu „San o Mileni“ u 21 čas.

U utorak, 19. oktobra, u 17 časova, planirana je promocija knjiga Violete Dimitrić i Ljiljane Crnić. U takmičarskom delu programa biće izvedene dve predstave: „Tetka od milion dolara“ GP „Teatar 91“ iz Aleksinca, u 19 časova, a dva sata kasnije i „Žoržeta“, u izvedbi Doma kulture „Vlada Marjanović“ Staro Selo.

Sledećeg dana, 20. oktobra, u revijalnom delu programa biće odigrane dve dečije predstave: „Šašavi bluz“ – Familija art Beograd u 12 časova i „Nušine jednočinke“ – Dramski studio CZK Požarevac u 18 časova. U takmičarskom delu programa biće odigrana predstava „Kaskader“ AP Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo, sa početkom u 21 čas.

U četvrtak, 21. oktobra, predstava „Pazi metak“ KUD-a „Branko Radičević“ Boževac biće odigrana u revijalnom delu programa u 19 časova, a u takmičarskom predstava ,,Zmaj od Srbije“ KUD-a „Obilić“ Krnjevo.

U petak, 22. oktobra, biće organizovana promocija časopisa ,,Stig” u 17 sati, a potom i proglašenje pobednika FEDRAS-a. U čast pobednika biće odigrana predstava u 20 časova „Neka bude šta bude, samo da je muško“, u produkciji „Artisimo“ Beograd.

To Top