Pojačane kontrole autobusa koji prevoze turiste

Braničevo

Društvo

Pojačane kontrole autobusa koji prevoze turiste

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati autobuse koji prevoze turiste.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, kazao je da je cilj ove akcije da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu godišnji odmor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača“, naglasio je Belencan.

Precizirao je da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

Prema njegovim rečima, uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Belencan je istakao da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou. Pozvao je privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

To Top