Pojedine komunalne usluge poskupeće od oktobra?

Požarevac

Ekonomija

Pojedine komunalne usluge poskupeće od oktobra?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca prihvatilo je nove cenovnike koje su predložili nadzorni odbori JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne službe“.

Izmene cenovnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvršene su usled uvođenja obračunavanja i fakturisanja fiksnog dela održavanja sistema korisnicima, kao i zbog usklađivanja cena usluga vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda korisnicima sa kumulativnim rastom inflacije, odnosno troškova života, navodi se u obrazloženju Nadozornog odbora ovog preduzeća.

Predloženo je da cena vode sa PDV – om za fizička lica iznosi 65,19 dinara po kubnom metru, a za pravna 160,60, osim za škole, predškolske i zdravstevne ustanove, kao i sportske organizacije koje bi plaćale 132 dinara. Cena kanalizacije za fizička lica bila bi 37,42 dinara, a za sve ostale korisnike 39,08.

U novom cenovniku se nalazi i fiksni deo za održavanje sistema koji iznosi 179,33 dinara za fizička lica, odnosno 284,63 dinara za sva pravna lica.

Poslednje korigovanje cena usluga ovog preduzeća obavljeno je u decembru 2018. godine.

Povećanje cena pojedinih usluga predložilo je i JKP „Komunalne službe“ Požarevac koje opravdava značajnim promenama uslova poslovanja preduzeća i rastom troškova energenata.

Iznošenje smeća za fizička lica iznosiće 8,8 dinara po kvadratu bez PDV-a, kao i za privredu, javne ustanove i stovarišta, dok će nova cena za trgovinu, ugostiteljstvo, zanatske radnje i intelektualne usluge biti 23,40 dinara. Pijačne i grobljanske usluge poskupljuju za oko 15 odsto, detaljnije pogledajte OVDE.

Kako se navodi u obrazloženju, cene pijačnina nisu menjane od 2017., a grobljanskih usluga od 2019. godine.

O ovim predlozima raspravljaće se na narednoj sednici Skupštine grada Požarevca, a izmenjen cenovnik primenjivao bi se se od 1. oktobra tekuće godine.

To Top