Policijska oprema i vozila u centru Požarevca (FOTO)

Požarevac

Događaji

Policijska oprema i vozila u centru Požarevca (FOTO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana policije, Policijska uprava Požarevac prezentovala je danas u centru grada deo policijske opreme i vozila koje koriste u svakodnevnom radu.

Policija opšte nadležnosti je postavila dva štanda na kojima se nalaze flajeri sa edukativnim porukama – kako sprečiti nasilje, stop krađama i akcija predaje oružja, a za najmlađe Požarevljane pripremili su  bojanke i balone.

Štandovi sa flajerima

Iz odseka kriminalističke forenzike koji se bavi pronalaženjem, izazivanjem i uzimanjem tragova na licu mesta radi daljeg otkrivanja i identifikovanja izvršioca krivičnog dela, predstavili su građanima opremu za izazivanje tragova i razne praškove koji se koriste u te svrhe, specijalne lampe, detektore za metal, fotoaparate i drugu opremu koju koriste prilikom vršenja uviđaja.

Oprema kojom se vrši uviđaj

Saobraćajna policija izložila je dva službena motocikla koji se koriste u kontroli saobraćaja i nekoliko vozila sa opremom za snimanje saobraćaja i automatsku detekciju prekršaja. Od uređaja izložen je radar koji  se koristi za kontrolu brzine kretanja vozila, snimanje nepropisnog preticanja i drugih prekršaja, alkometar koji se koristi za alkotestiranje lica i polimetar za merenje stepena propustljivosti naknadno ugrađenih tamnih folija na vozilu.

Vozila i oprema saobraćajne policije

Policijska uprava Požarevac raspolaže sa dva službena psa rase belgijski ovčar i labrador za otkrivanje opojnih sredstava.

Policija ima dva službena psa

Učešće je uzeo i Sektor za vanredne situacije u Požarevcu. Vatrogasno-spasilački bataljon Požarevac prezentovao je građanima različita vozila koja koriste - navalno, komandno, atv, vozilo za šumske požare, čamac koji koriste za spasavanje i rad na vodi i cisternu.

Mališani oduševljeni vatrogasnim vozilom

Centralna svečanost proslave Dana MUP-a, slave i Dana policije biće održana u ponedeljak, 5. juna, u Gradskom zdanju. Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

To Top