Politehnička škola u Požarevcu najbolja na državnom takmičenju

Požarevac

Društvo

Politehnička škola u Požarevcu najbolja na državnom takmičenju

Foto: Politehnička škola Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Na 27. državnom takmičenju saobraćajnih škola Srbije, koje je održano 6. i 7. aprila u Nišu, Politehnička škola Požarevac je u generalnom plasmanu osvojila prvo mesto.

Ove godine na takmičenju je učestvovalo 25 škola iz cele Srbije, a učenici su se takmičili u tri kategorije: tehničar drumskog saobraćaja (teorijski deo), takmičenje u vožnji automobila i u vožnji kamiona (parktični deo).

Učenici Politehničke škole Požarevac takmičili su se u svim kategorijama, to su: Nevena Stojićević, Milan Nović, Vladan Tomić, Jovan Živković, Nemanja Miladinović, Petar Radulović i Marina Jovanović. Oni su nastupili u pratnji nastavnika Miroslava Stanojevića, Nenada Radulovića i Dejana Stojadinovića, a osim njih u pripremi za takmičenje učestvovali su i sledeći nastavnici: Zlata Jović, Nikola Milosavljević, Jasmina Mladenović, Jelena Ružić, Ivana Stokić, Milena Milenković, Danijel Đorđević, Dragan Đorđević, Nenad Milanović i Dragana Pajić.

„U svakoj kategoriji naši učenici osvojili su prvo, drugo ili treće mesto. Rezultati iz svih kategorija se sabiraju i proglašava se generalni pobednik takmičenja, a kad se sve sabere naša škola je osvojila prvo mesto“, kazao je za E-Braničevo Darko Radovanović, direktor Politehničke škole Požarevac.

On kaže da je ove godine uvedena i još jedna, takozvana pilot kategorija, koja obuhvata teorijska znanja, na kojoj je učenik ove škole osvojio drugo mesto, ali se ona nije bodovala.

Podsećamo da je pre tri godine požarevačka Politehnička škola pobedila na ovom takmičenju, koje zbog epidemije koronavirusa nije održano 2020. i 2021. godine, kao i da je u poslednjih deset godina uvek bila među prve tri škole.

To Top