Ponovo se puni požarevačka kovid bolnica

Požarevac

Društvo

Ponovo se puni požarevačka kovid bolnica

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 85 pacijenata sa simptomima koronavirusa. Svi, osim dvoje iz Beograda, su iz Braničevskog okruga. Ukoliko se trend širenja virusa nastavi, ponovo će pacijenti biti raspoređivani po unutrašnjosti jer su beogradske bolnice pune.

Više od dve trećine hospitalizovanih pozitivno je na koronavirus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U Požarevcu i okolini beležimo novi rast broja građana kojima je potrebno bolničko lečenje. U četvrtak, 5.marta, u crvenoj zoni imali smo 15 prijema u bolnicu, proteklih dana u proseku smo hospitalizovali više od 10 pacijenata dnevno. Juče smo imali jedan smrtni slučaj – reč je o osobi ženskog pola iz Velikog Gradišta, 1942. godište“, saopštavaju iz Opšte bolnice Požarevac.

Dalje se navodi da jutros nisu imali nijednog intubiranog pacijenta na respiratoru, dok je petoro njih na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). 

Klinička slika hospitalizovanih se ponovo pogoršava, sve je više ljudi sa težim oblicima bolesti usled kovida 19. Kada je u pitanju starosna granica, u požarevačkoj kovid bolnici na lečenju je uglavnom radno sposobno stanovništvo srednje dobi i starija lica, mladih nema u većem broju. Primetno je da češće hospitalizujemo po više članova jedne porodice, kažu iz ove zdravstvene ustanove.

Među zdravstvenim radnicima trenutno  je infekcija potvrđena kod njih šestoro, svi su dobro i niko nije na bolničkom lečenju.

Apelujemo na građane da poštuju sve mere zaštite. To se odnosi i na vakcinisane građane – svi koji su primili prvu dozu moraju poštovati sve mere,a oni koji su revakcinisani, trebalo bi minimum još tri nedelje da se štite u potpunosti“, navodi se u saopštenju.

 U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 148 lica.

To Top