Požarevljani “Srcem za decu” 31. decembra

Požarevac

Događaji

Požarevljani “Srcem za decu” 31. decembra

Foto: E.B., Solidarnost online FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Poslednjeg dana u godini, u periodu od 10 do 16 sati, biće održana humanitarna akcija ,,Srcem za decu” u Požarevcu. Kao i prošle godine 31. decembra, na nekoliko lokacija u centru grada nastupiće lokalni muzičari.

Organizatori ovog događaja su Udruženje za pomoć osobama sa invaliditetom „Fortuna“, Ekološko udruženje ,,Sova”, atelje ,,Gala Art”, Kreativni centar ,,RestArt” i Udruženje ,,Solidarnost online”.

,,Cilj je da prošlogodišnji događaj ,,Milion melodija za život” ponovo organizujemo pod novim nazivom ,,Srcem za decu”. Poslednjeg dana 2020. godine želeli smo da sakupimo 40 miliona dinara za lečenje dece, a jutros sam proverio njihove račune i još uvek je potrebno isto novca. Suma za lečenje dece se smanjila, ali smo zato dobili još tri deteta kojima je potreban novac za lečenje”, rekao je Slobodan Vasić, predsednik Udruženja ,,Solidarnost online”.

Po njegovim rečima, na događaju koji će biti organizovan 31. decembra, potreban je novac za četiri devojčice i tri dečaka: Taru Smolić, Petru Žurkić, Milicu Radenković, Dariju Pavković, Dušana Ratkovića, Pavla Paunovića i Luku Nešića. Kako kaže, roditelji devojčice Aleksije Žigrai odustali su od pomoći, jer trenutno imaju dovoljno novčanih sredstava.

,,Naša akcija krenula je pre oko dve nedelje, a na račun udruženja ,,Solidarnost online” uplaćeno je 360.000 dinara od strane firmi, građana i udruženja. Optimistična prognoza je da je Pavle Paunović na dobrom putu da završi sa svojim terapijama, za razliku od Dušana Ratkovića koji je primio samu jednu terapiju. Sa ostalom decom situacija je slična. Osim Pavla, za koga je prikupljeno oko tri četvrtine potrebnog novca, a za svu ostalu decu je potrebna još trećina ili polovina ukupne sume”, naglasio je Vasić.

On je podsetio da je prošle godine inicijativom "Za pravo na život” lokalnoj samoupravi predloženo da određena finansijska sredstava preusmeri na lečenje dece, ali ta ideja nije prihvaćena.

>>NIŠTA OD OSNIVANJA GRADSKOG FONDA ZA LEČEJE DECE, NOVAC IDE U REPUBLIČKI FOND<<

Ana Berišić, predsednica Udruženja „Sova“, istakla je da su u ovoj humanitarnoj akciji učešće uzela deca, koja su ujedno i najveći promoteri. Ona je pozvala sve ljude da se odazovu ovoj akciji, daju humanitarni prilog ili svoj umetnički i kreativni doprinos.

,,Udruženje ,,Sova” je podržala ovu akciju logistički i dizajnerski. Mi smo napravili bedževe koje će dobiti svako ko priloži novac. Takođe, prikupljen novac brojaćemo uživo na Fejsbuku”, naglasila je Berišič i poručila nadležnima da još jednom razmisle o Fondu za lečenje  bolesne dece i odrasle ljude koje nije moguće lečiti u Republici Srbiji.

Tamara Filipović, članica Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Fortuna“, rekla je da su članovi ovog udruženja petoro dece za koje se prikuplja novac. Kako kaže, oni imaju dobre rezultate i dobro napreduju.

,,Apelujem na sve građane da se pridruže ovoj akciji, da se lepo provedu, doniraju, jer je svaki dinar značajan. Osim novca, mogu donirati i neke novogodišnje sitnice, igračke ili kolače”, naglasila je Filipović.

Požarevljane će poslednjeg dana u godini zabavljati lokalni muzičari, a sav bakšiš koji sakupe biće preusmeren na lečenje bolesne dece. Pored toga, biće organizovana i prodaja dečijih radova.

Program humanitarne akcije ,,Srcem za decu”

To Top