Požarevljani traže da se novac za doček 2021. preusmeri na lečenje dece

Požarevac

Društvo

Požarevljani traže da se novac za doček 2021. preusmeri na lečenje dece

Foto: Peticije.online

How Good Of A Friend Are You Really?

Na inicijativu građana Požarevca na društvenim mrežama je formirana peticija u kojoj se traži od grada Požarevca da novac namenjen za proslavu Nove godine preusmeri za lečenje dece.

Zbog trenutne situacije sa koronavirusom stara godina će se verovatno ispraćati na drugačaji način, te su građani došli na ideju da se izvrši prenamena sredstava.

 U peticiji se traži da se novac iz gradskog budžeta namenjen za novogodišnju proslavu dočeka 2021. godine, kao i pravoslavne Nove godine, preusmeri na lečenje malih sugrađana Luke Nešića, Dušana Ratkovića, Pavla Paunovića i Aleksije Žigaji.

„Zahtevamo od nadležnih stručnih službi grada Požarevca da pronađu najbolji i najbrži modalitet prenamene sredstava, od Gradskog veća da sačini nacrt, a od Skupštine grada da ga usvoji u najhitnijem roku“, navodi se u peticiji.

Slobodan Vasić, predsednik upravnog odbora Udruženja „Solidarnost onlajn“ uputio je pre nekoliko dana otvoreno pismo Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca, sa istim predlogom. On predlaže da se na sednici skupštine napravi predlog prenamene sredstava i usmeri na davanje za socijalnu zaštitu i nevladine organizacije. Potom da se napravi konkurs na kome bi se ta sredstva podelila organizacijama koje deluju na teritoriji Požarevca i u svom statutu imaju pomoć i finansiranje lečenja dece, a udruženja da taj novac kao pomoć uplate na račune porodica ove dece.

 • Rile

  Nov 20, 2020 11:23

  Samo se jure politicki poeni i to na deci. Zna Vasic vrlo dobro da je to zakonski nemoguce.

 • Vaš komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

  -->
  To Top