Požarevljani zainteresovani za vakcinaciju protiv sezonskog gripa

Požarevac

Društvo

Požarevljani zainteresovani za vakcinaciju protiv sezonskog gripa

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Imunizacija protiv sezonskog gripa zvanično je počela pre više od dve nedelje i do sada je vakcinisano oko 300 građana Požarevca.

Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac, kaže za E-Braničevo da je velika zainteresovanost građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa.

,,Dobili smo ukupno 2.590 doza trovalentnih i četvorovalentnih vakcina. Prva vakcina je za uzrast od 18 do 65 godina, a drugu mogu primiti i starije osobe”,  objašnjava Stojković. 

Prema njenim rečima, vakcinacija protiv sezonskog gripa traje dok se ne istroše zalihe, a nakon toga, ukoliko je to potrebno, mogu da zahtevaju još doza.

,,Prioritet su osobe koje imaju hronična oboljenja ili su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe. Za zdravstvene radnike je obavezna vakcinacija”, kaže Stojković i dodaje da je preporuka da trudnice prime vakcinu i protiv koronavirusa i sezonskog gripa, ali uz konsultaciju sa ginekologom.

Ona ističe da se građani mogu prijaviti za vakcinaciju preko e-uprave, kod izabranog lekara i u kovid punktovima u Domu zdravlja Požarevac koji rade svakog radnog dana i subotom do 19 časova.

To Top