Predstava „Večernja ruža“ najbolja na 52. FEDRAS-u

Malo Crniće

Kultura

Predstava „Večernja ruža“ najbolja na 52. FEDRAS-u

Foto: M. Antonijević FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Spuštena je zavesa na 52. Festival dramskih amatera sela Srbije – FEDRAS. Predstava „Večernja ruža“ u izvođenju „Teatra 011“ iz Beograda, rađena po motivima romana „Izgubljene u magli“ Vlade Arsića, proglašena je za najbolju predstavu u celini.

Drugo mesto pripalo je predstavi „Čudo u Šarganu“ Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane Ljubomira Simovića, u režiji Dejana Cicmilovića, a treće Opštinskom amaterskom pozorištu „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića za predstavu „Iza Božijih leđa“, po tekstu Branislava Nušića.

Odluku o najboljim predstavama doneo je stručni žiri koji je radio u sastavu Vladimir Putnik, reditelj i dramaturg, Milorad Miki Damjanović i Monika Romić, dramski umetnici iz Beograda.

Priznanje za kolektivnu igru pripalo je, po odluci žirija, predstavi „Čija je ovo noga“ Reja Kunija, u produkciji „Teatra 91“ iz Aleksinca, za izbor i primenu muzike Dejanu Cicmiloviću za predstavu „Iza Božijih leđa“, a pohvala za interakciju sa publikom predstavi „Filimonovi“ Saše Stojanovića, u produkciji KPC „ Božidar Mitrović Šandor“ iz Šilova i Srpskog amaterskog pozorišta Gnjilane.

Za najbolju mušku epizodnu ulogu nagrađen je Srđan Stojadinoviću, za ulogu Harija Kervuda u predstavi „Čija je ovo noga“, a za najbolju žensku epizodnu ulogu Jelena Stojadinović, za ulogu Cmilje u predstavi „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u produkciji Centra za kulturu  „Masuka“ iz Velike Plane.

Priznanje za efektnu glumačku bravuru dodeljeno je Nadici Spasojević za ulogu Ružice u predstavi „Večernja ruža“, u produkciji „Teatra 011“ iz Beograda, a za glumu Janku Šarkeziu za ulogu Petera u predstavi „Kovači“ Miloša Nikolića, u produkciji Slovačkog pozorišta „VHV“ SKUD „Heroj Janko Čmelik“ i Centar za kulturu Stara Pazova, i Dragani Kostić Milutinović, za ulogu Jule u predstavi „Iza Božijih leđa“.

Dejanu Cicmiloviću uručeno je priznanje za režiju dve predstave - „Čudo u Šarganu“ i „Iza Božijih leđa“, dok je priznanje za autorski pristup - adaptaciju, režiju i rešenje scenskog prostora, dodeljeno Branislavu Nediću za predstavu „Čija je ovo noga“.

Priznanje „Milisav Milenković“ za dramtizaciju i adaptaciju teksta u predstavi „Večernja ruža“ dodeljeno je Nataši Radonjić.

Nagrađenima su priznanja uručili Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće, Nikola Tomić, direktor Centra za kulturu opštine Malo Crniće, kao i članovi žirija Vladimir Putnik, Monika Romić i Milorad Damjanović. Ovogodišnja smotra završena je predstavom „Šta muškarci/žene žele?!“, koju su u režiji Mirjane Karanović izveli glumci Tijana Milošević Janković i Ivan Ivanov.

Podsećamo da je 52. FEDRAS održan od 14. do 22. oktobra i da je u konkurenciji bilo 11 predstava koje je odabrao selektor Aleksandar Dunić, dramski umetnik. 

MALO CRNIĆE: 52. FEDRAS OD 14. DO 22. OKTOBRA

 

 

To Top