Preminula Požarevljanka od posledica koronavirusa

Požarevac

Društvo

Preminula Požarevljanka od posledica koronavirusa

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 113 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 16 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

Infekcija je potvrđena kod oko 60 njih, za ostale se čekaju rezultati testova. Među kovid pozitivnima je i osam pacijenata koji su na dijalizi.

“Tokom jučerašnjeg dana obavili smo 26 pregleda, od čega je 12 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, imali smo i jedan smrtni ishod. Reč je o ženskoj osobi iz Požarevca, 1944.godište koja je bila pozitivna i preminula od posledica infekcije”, saopštili su iz Opšte bolnice Požarevac.

Kako se dalje navodi u saopštenju, raste broj osoba na respiratoru, trenutno je njih osam intubirano, dok je šest pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je I opšta klinička slika kovid pacijenata od srednje teške ka težoj.   

Infekcija je potvrđena i kod 50 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je na  bolničkom lečenju jedan zdravstveni radnik i jedan nemedicinski radnik.   

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na sve građane Braničevskog okruga da poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem.

Zelena zona u Opštoj bolnici Požarevac funkcioniše bez problema i u njoj su trenutno na lečenju 102 pacijenta.

To Top