PREPORUKA TIMA: Đaci i nastavnici sve vreme da nose maske

Braničevo

Društvo

PREPORUKA TIMA: Đaci i nastavnici sve vreme da nose maske

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv kovida 19 i osobe koje su preležale virus.

Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme boravka u školi. Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite, navodi se na sajtu Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja.

Ovaj izuzetak moguće je primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to po pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Podsećamo da su od danas stariji osnovci prešli na kombinovanu, a srednjoškolci na onlajn nastavu u Žabarima, Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi.

>>TRI OPŠTINE U BRANIČEVU PRELAZE NA NOVI MODEL NASTAVE<<

To Top