Prepunjena kovid bolnica u Požarevcu, 98 zaposlenih u izolaciji

Požarevac

Društvo

Prepunjena kovid bolnica u Požarevcu, 98 zaposlenih u izolaciji

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 215 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih čak 211 iz Braničevskog okruga, saopšteno je danas iz te ustanove.

Tokom jučerašnjeg dana imali su 18 prijema od 45 upućenih u bolnicu i 14 otpusta.

Naši kapaciteti su prepunjeni. Trenutno imamo 10 odsto više pacijenata od maksimuma u crvenoj zoni, a da bismo primili sve pacijente, koji mahom dolaze u teškom stanju, pimorani smo da ubacujemo pomoćne krevete. Problem pojačava činjenica da u ovom momentu imamo 83 kovid pozitivna radnika bolnice od kojih je jedan hospitalizovan. Trenutno je u izolaciji 98 zaposlenih iz naše ustanove, od kojih 41 lekar“, saopštavaju iz kovid bolnice Požarevac.

Svi pacijenti su u teškom stanju. Na respiratorima je trenutno šest pacijenata , dok je 13 na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Sva kiseonična mesta su zauzeta, oko 100 pacijenata  je na terapiji kiseonikom.  

Tokom jučerašnjeg dana u kovid zoni preminuo je jedan pacijent iz okoline Kučeva – muškarac rođen 1940. godine.  

 „I dalje je ogroman pritisak na bolnicu u Požarevcu. Zbog okolnosti sa obolelim zadravstvenim radnicima i nedostatka kapaciteta, primorani smo da primamo samo pacijente sa težom kliničkom slikom. Zato apelujemo na građane da ne posustaju u poštovanju mera zaštite. Još uvek je situacija teška i nije trenutak za opuštanje. U suprotnom, loš trend zaražavanja, pa i smrtnih ishoda biće nastavljen,a upitno je do koje mere će zdravstveni sistem u gradu moći da izdrži takav tempo. Molimo vas  da smanjite kontakte, izbegavate slavlja, okupljanja i nepotrebna kretanja, nosite maske. Pomozite nam u ovoj borbi,a najpre pomozite sebe i bližnjima“, apeluju iz požarevačke bolnice.

To Top