PRESEK STANJA: 54 novoobolelih od virusa korona, ukupno 303

Braničevo

Društvo

PRESEK STANJA: 54 novoobolelih od virusa korona, ukupno 303

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Testirana su 94 uzorka, od njih je 54 pozitivno. Na bolničkom lečenju nalazi se 27 pacijenata, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Na respiratoru se nalazi 21 pacijent, što znači da imaju ozbiljne tegobe i za njih smatramo da su ugroženi. Imamo osam pacijenata u Beogradu na infektivnoj klinici, pet u Nišu, četiri u Novom Sadu i četiri pacijenta u Kragujevcu. Ukupan broj pacijenata koji se nalazi na bolničkom lečenju je 152“, rekao je Zlatibor Lončar.

On je dodao da je ukupan broj zaraženih pacijenata 303, ali i da je 15 pacijenata izlečeno i da su oni otišli kući. Po njegovim rečima imaju dobre laboratorijske nalaze i dva negativna testa u 48 sati.

Lončar je rekao da su u konsultaciji sa stručnjacima iz Kine doneli odluku da promene strategiju tako što će u roku od dva - tri dana preći na novi metod borbe protiv korona virusa.

„To podrazumeva da ćemo više ljudi testirati.Već je izdat nalog svim domovima zdravlja da će morati da imaju po jedan objekat u kome će biti rentgen aparat i laboratorija za određivanje krvne slike gde će dolaziti svi pacijenti za koje se odredi da treba da budu testirani“, objasnio je Lončar.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top