Preventivni pregledi dojki u centru Požarevca

Požarevac

Događaji

Preventivni pregledi dojki u centru Požarevca

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na trgu oslobođenja u Požarevcu stacioniran je kamion koji je opremljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled dojki. Požarevljanke se danas i sutra mogu pregledati besplatno.

Bojan Dinić, član Gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, kaže da se Udruženje ,,Žena uz ženu” obratilo gradu u cilju sprovođenja projekta koji podrazumeva preventivne preglede raka dojke pod nazivom ,,Budi hrabra” .

,,Grad je u potpunosti podržao ovaj projekat i pomogao da se akcija uspešno organizuje.  Obezbedili smo prostor, električnu energiju i doktore iz Opšte bolnice Požarevac. Smatramo da je veoma bitno podizanje svesti naših sugrađanki o preventivnim pregledima. Naše zdravstvene ustanove imaju aparate pomoću kojih mogu spovoditi identične preglede, a ovo je samo jedna od akcija”, kazao je Dinić.

 

Bojan Dinić i Marija Lakić

Marija Lakić, jedna od osnivača Udruženja ,,Žena uz ženu”, naglasila je da ovaj projekat traje ceo oktobar koji se obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke.

,,Udruženje je nastalo u maju sa ciljem da edukujemo žene koje boluju od raka dojke i da podignemo svest kod zdravih žena. Želimo da podstaknemo žene da im ovakvi pregledi postanu rutina svake godine. Činjenica je da trenutno zbog koronavirusa ne idu redovno na preglede, ali zato bi trebalo da postoje više ovakvih projekata”, rekla je Lakić.

>>BESPLATNIM PREGLEDIMA DO PREVENCIJE RAKA DOJKE<<

Udruženje ,,Žena uz ženu” organizuje karavan ,,Budi hrabra” u 11 gradova u Srbiji, a njegova lokacija će danas i sutra, 23. oktobra, biti na Trgu oslobođenja u Požarevcu. Pregledi traju od 12 do 18 časova.

,,Dovoljno je samo da žene dođu pre početka pregleda, od 11.30 sati i uzmu brojeve. Razlog tome je što imamo ograničen broj pregleda, ali težimo ka tome da produžimo ovaj projekat ili da ga ponovo sprovedemo u aprilu”, kazala je Lakić.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top