Prijem za policajce koji su učestvovali u spasavanju mladića iz Dunava

Veliko Gradište

Događaji

Prijem za policajce koji su učestvovali u spasavanju mladića iz Dunava

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je pripadnike policije iz Velikog Gradišta koji su 19. januara učestvovali u spasavanju mladića iz Dunava.

“Na Bogojavljenje, kada se u Velikom Gradištu dešavao jedan svečani događaj – pivanje za časni krst, imali smo saobraćajnu nezgodu na putu između Srebrnog jezera i sela Ostrova, gde je auto sleteo u Dunav. Nažalost, jedan naš mlad sugrađanim izgubio je život, a drugi je bio u veoma teškoj situaciji i zahvaljujući ovim ljudima, komandiru i ovoj ekipi od pet policajaca koji su pritekli u pomoć tada, spasen je jedan mladi život“, podsetio je predsednik Milić.

AUTOMOBILOM SLETELI U DUNAV

Pripadnici policije koji su učestvovali u akciji spasavanja – komandir PS Veliko Gradište Nikola Mitrović, njegov pomoćnik Slaviša Čampar, policajci Davor Milošević, Igor Janković, Stevan Lukić i Aleksa Rakić, nagrađeni su simboličnim novčanim nagradama.

Кako je naglasio Milić, treba javno reći da su ti ljudi žrtvovali svoje živote ušavši u vodu sa temperaturom u minusu, ne čekavši da nastupe tragične posledice i po život drugog mladića, što je, kao lekar, mogao da potvrdi i prisutni zamenik predsednika Nedeljko Vasić.

On je istakao da takva akcija nema cenu i zahvalio se policajcima i prisutnima, načelniku Policijske uprave Požarevac Darku Pajkiću i načelniku Policijske stanice Veliko Gradište Nenadu Erakoviću.

Njegove reči potvrdio je načelnik Pajkić, izrazivši nadu da više neće biti ovakvih događaja, te da će što manje takvih odluka morati da donose.

“Ovaj događaj dokaz je koliko je posao policijskog službenika ponekad teško i odgovorno zanimanje. To je jedan od događaja gde je trebalo odluku doneti u trenutku, a od te odluke zavisio je nečiji život. Meni je drago što su oni tada doneli odluku da uđu u vodu i da probaju da spasu te mlade momke – tada se nije znalo koliko je njih u vodi. Na svu sreću jedan mladi život je spasen, žao mi je što nismo uspeli i onog drugog mladića da spasimo“, kazao je Pajkić.

Ujedno, načelnik PU Požarevac je pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom svih ovih godina, što očekuje i u narednom periodu, za dobrobit svih građana i posetilaca Braničevskog okruga.

Predsednik opštine je, ovom prilikom, uputio i apel vozačima, naročito mladima, da poštuju ograničenja i uslove puta kako bi sprečili da dođe do neželjenih posledica.

 

 

To Top