Prijem za zlatne odbojkaše i bronzanog šahistu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Prijem za zlatne odbojkaše i bronzanog šahistu (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Gradskom zdanju organizovan svečani prijem za ekipu Požarevačke gimnazije koja je postala šampion Evrope u odbojci za srednje škole i Matiju Arsenijevića koji je osvojio treće mesto na Evropskom školskom prvenstvu u šahu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je veliki uspeh sportista u po jednom ekipnom i pojedinačnom sportu i naglasio da će lokalna samouprava uvek pomagati sportistima da svoj talenat iskažu do kraja.

,,U periodu iza nas, odbojkaška selekcija Požarevačke gimnazije ostvarila je veliki uspeh u Trebinju osvojivši prvo mesto na Evropskom prvenstvu u kategoriji srednjih škola starog kontinenta. Time su nastavili i tradiciju požarevačke odbojke koja već decenijama pokazuje da njeni uspesi nisu slučajnost“, rekao je Pavlović.

Saša Pavlović

Nikola Mojsilović, profesor fizičkog i trener odbojkaša, zahvalio se Danijeli Žukovski, direktorki Požarevačke gimnazije, koja je odmah podržala to da ekipa učestvuje na ovom takmičenju. 

Nikola Mojsilović

Kapiten ekipe Nikola Stanojević rekao je da će ovo iskustvo svi pamtiti do kraja života. Pored utakmica koje su bile teške, kako kaže, stekli su i prijateljstva koja će dugo trajati.

,,Zahvaljujem se profesoru koji mi je dao čast da budem kapiten ove ekipe. Mi nismo samo saigrači, već pre svega dobri prijatelji. Svi se dugo poznajemo i ta atmosfera nam je pomogla da ostvarimo ovaj istorijski uspeh“, kazao je kapiten.

Gradonačelnik je od ekipe Požarevačke gimnazije na poklon dobio odbojkašku loptu sa potpisima igrača.

 Nikola Stanojević

Podsećamo da su požarevački odbojkaši u finalu koje je odigrano krajem maja u Trebinju pobedili ekipu ,,Jovan Cvijić” iz Modriče rezultatom 2:0 i time postali šampioni Evrope u odbojci za srednje škole.

EKIPA POŽAREVAČKE GIMNAZIJE ŠAMPION EVROPE U ODBOJCI ZA SREDNJE ŠKOLE

Pavlović je odao priznanje i mladom šahisti Matiji Arsenijeviću, koji je na zvaničnom školskom Evropskom prvenstvu u šahu, igranom pod okriljem Evropske šahovske federacije u Albaniji, osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

,,Uspeh je utoliko veći kada se zna da je na ovom takmičenju učestvovalo 25 zemalja, i da je sedmogodišnji majstor šaha iz Požarevca, iako najmlađi, bio najbolje plasirani član srpske ekspedicije“, dodao je Pavlović.

Matija Arsenijević

Gradonačelnik je rekao da su odbojkaši i mladi šahista pokazali da se predanim radom može mnogo toga postići.

POŽAREVAČKI ŠAHISTA OSVOJIO BRONZU NA PRVENSTVU U ALBANIJI

To Top