Pripreme u punom jeku

Kostolac

Privreda

Pripreme u punom jeku

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Kostolačka služba za toplifikaciju tokom letnjeg perioda preduzima niz aktivnosti sa jasno definisanim ciljem − pripremiti se blagovremeno za početak naredne sezone.

Vladimir Đorđević, rukovodilac Službe za toplifikaciju kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“, kaže da se broj korisnika daljinskog sistema grejanja u Kostolcu povećava svake godine, što zahteva sve obimnije i složenije remontne zahvate. 

„U okviru remonta toplifikacione mreže u toku je zamena cevovoda na kritičnim mestima u gradu Kostolcu, selu Kostolac i selu Drmno, kao i pregled svih toplotnih podstanica i glavnih pregradnih šahti. Takođe, obavljamo i svoje obaveze u TE „Kostolac A“, kao što su održavanje svih sistema za ventilaciju i klimatizaciju i održavanje grejanja u krugu TE „Kostolac A“. Iako je remont počeo kasnije zbog izbora firme za izvođenje građevinskih radova, trudimo se da to nadoknadimo i da u predviđenom roku obavimo sve potrebne aktivnosti“, kaže Đorđević.

Služba za toplifikaciju

Najvažniji poslovi koji su obuhvaćeni remontom su radovi na platou kod sportske hale, izrada linija za servisnu zgradu, radovi na lokaciji Vodoizvorište, u ulicama kod „Minela“ (Užička, Omladinska, Fruškogorska, Industrijska), izrada sekundarne linije u Ulici Bože Dimitrijevića, glavnog toplovoda za zonu 11, rekonstrukcija podstanice za zonu 3 i radovi u Leposavinoj ulici u selu Kostolac. Angažovane su firme „Hidrotehnika-GMK“ iz Beograda, PK „Kosovo“ Obilić i „Euroheat“ iz Kragujevca.

To Top