Prognoza za ovu sedmicu - kiša, sneg i pad temperature

Požarevac

Info

Prognoza za ovu sedmicu - kiša, sneg i pad temperature

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nagle promene vremena obeležiće dane pred nama.

Danas će u Požarevcu i okolini biti oblačno, hladno i vetrovito vreme, sa povremenim pljuskovima i najvišom dnevnom temperaturom do 10 stepeni.

Po najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) veća količina padavina se očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 milimetara za 12 sati, lokalno i više.

Danas, 3. aprila, i u utorak, 4. aprila, u planinskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača, od 20 do 50 centimetara. Tokom noći kiša će postepeno prelaziti u sneg, a po najavama RHMZ-a, u nižim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

U utorak će biti pretežno oblačno i hladno vreme sa susnežicom i snegom. Najniža dnevna temperatura biće nula, a najviša dva stepena.

Na području Požarevca i okoline danas je na snazi narandžasti meteoalarm za kišu i sneg, a u utorak samo za sneg, navodi se na sajtu RHMZ-a.

U utorak, sredu i četvrtak meteorolozi najavljuju oblačno vreme, sa povremenim pljuskovima. Ipak, biće malo toplije, a temperature će se kretati od minus četiri do osam stepeni na Celzijusovoj skali. U petak biće identično vreme – smena sunca i oblaka. Minimalna dnevna temperatura iznosiće jedan, a maksimalna osam stepeni.

Za vikend opet oblačno, ali toplije. Najniža dnevna temperatura u subotu iznosiće tri, a u nedelju pet stepeni. Najviša dnevna temperaura biće 15 prvog dana i 13 drugog dana vikenda.

To Top