Prvi korak ka rešenju problema vodosnabdevanja Krupaje

Žagubica

Događaji

Prvi korak ka rešenju problema vodosnabdevanja Krupaje

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja u vrednosti od 5.160.000 dinara.

Ministar Đerlek ocenio je da je projekat, za koji je opredeljeno preko pet miliona dinara, važan za naselje koje godinama unazad ima problem sa vodosnabdevanjem i čiji se meštani većinski bave stočarstvom, ali istovremeno krucijalan za razvoj turističkih kapaciteta Žagubice.

S obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje, blizinu Krupajskog vrela, kao i dobru infrastrukturnu povezanost, kako je istakao ministar, opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma ovog dela Srbije.

Govoreći o izuzetnim preduslovima za razvoj, predsednik opštine Žagubica ocenio je da je zahvaljujući podršci Vlade Srbije, završena saobraćajna infrastruktura i izrazio očekivanje da je ovo početak saradnje koja će rezulturati i drugim projektima značajnim za građane Žagubice i istočnog dela Srbije.

Ministar Đerlek poručio je da je važno nastaviti dalje ekonomsko osnaživanje, kako opštine Žagubica, tako i regiona, kako bi se postigao ravnomerni regionalni rast i razvoj naše zemlje, navodi se na zvaničnom sajtu Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

To Top