Prvi put Majska gitarijada trajaće dva dana

Požarevac

Događaji

Prvi put Majska gitarijada trajaće dva dana

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Majksa gitarijada ove godine prvi put biće organizovana dva dana, 1. i 2. maja.

Od prošle godine ovaj festival organizuje se na stadionu malih sportova u Požarevcu, a malo stariji sugrađani negodovali su i kritikovali njeno premeštanje sa lokacije Moravske lagune. Ipak, ovo se 2023. godine pokazalo kao dobar potez, s obzirom na to da na stadionu kraj Sportskog centra postoje svi nephodni uslovi za njeno održavanje, dok je prethodna lokacija bila sporna između ostalog zbog prostora koji je u vlasništvu nekoliko subjekata i pravnih lica i nemogućnosti organizovanja koncerata tokom noći zbog blizine Morave i dobijanja različitih dozvola.

Bojan Gačević, ispred Centra za kulturu Požarevac, rekao je da će 1. maja festival u 18 časova otvoriti bend “Rihter”, prošlogodišnji pobednk, zatim će svirati bendovi “Majkan”, „Divert“, “Guybrush Treepwood“ i “Goblini” oko 22 časa. Drugog dana festival će početi u 15 časova i 30 minuta nastupima takmičarskih bedova, a potom će nakon proglašenja pobednika svirati bendovi „Aman Zaman“, „Glasovi iz unutrašnjosti“, „Čvrge“ i “Artan Lili“ oko 22 časa.

“Prvog dana su bendovi sa nešto tvrđim, žešćim zvukom, dok drugog dana ulazimo već u neke druge muzičke vode gde imamo neki laganiji zvuk”, dodao je Gačević.

Od 25 bendova koji su se prijavili, organizatori su izabrali njih devet. U takmičarskom delu programa nastupiće bendovi: “Možpit” iz Beograda, “Madmane” Beograd, “Dividing the core” Požarevac, “Refusing to fade” Smederevo, “Xant” – mešoviti bend iz Požarevca i Kovina, “Antitela” Požarevac, “Herc” Požarevac, “Saiga” Požarevac i “About to attack” Majdanpek.

Marko Veljković ispred Sportskog centra Požarevac, rekao je da u takmičarskom delu programa posle mnogo godina učestvuje pet mladih bendova iz Požarevca, od kojih su tri proistekla iz projekta škole roka.

Nagrade su iste kao i prošle godine - pobednik dobija 120.000 dinara, drugo mesto 80.000, a treće 50.000 dinara.

Ukoliko bude bilo kiše, Majska gitarijada biće održana u Sportskom centru Požarevac, najavili su organizatori.

To Top