Prvi put u Trstu predstava o slavnoj požarevačkoj slikarki

Braničevo

Kultura

Prvi put u Trstu predstava o slavnoj požarevačkoj slikarki

Foto: galerijamilenepavlovicbarilli.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U organizaciji Udruženja Srba „Vuk Karadžić“, u Trstu će 30. novembra u Teatru „Silvio Pellico“, biti izvedena dokumentarna predstava o čuvenoj Požarevljanki Mileni Pavlović Barili pod nazivom „San o Mileni“.

Ovo će biti prvo izvođenje srpske pozorišne predstave u Trstu, koja će imati i prevod na italijanski jezik. Pre početka predstave publika će biti u prilici da uživa u muzičko-scenskom performansu i promociji prve knjige o novim otkrićima o Mileni Pavlović Barili, multimedijalnog umetnika, istraživača i filologa Miodraga Kovačevića, sa pratećom izložbom novootkrivenih Mileninih slika. Program počinje u 19 časova.

Predstava „San o Mileni“ je nastala iz dokumentarnog istraživanja biografije slikarke u kontekstu socijalnog političkog koncepta međuratnog perioda dvadesetog veka u kom je živela.

Dramaturšku matricu predstave čine pisma, dokumenta, kritike, dnevnički zapisi, analitički tekstovi. 

Predstava definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela - zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti.

U predstavi igraju: Tijana Višković, Aleksandra Veljković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Miodrag Kovačević. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, a organizaciju i produkciju Tijana Višković i Udruženje Artista. Kompozitor i izvođač songova po pesmama Milene Pavlović Barili je Miodrag Kovačević.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Repulike Srbije, grad Požarevac, Udruženje Srba „Vuk Karadžić“ Trst i Sindikat PK „Drmno“ Kostolac.

To Top