Raspored bogosluženja za božićne praznike

Požarevac

Info

Raspored bogosluženja za božićne praznike

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Bogosluženja za najradosniji hrišćanski praznik Božić počinju u petak na Badnji dan, 6. januara.

U Sabornoj crkvi Badnji dan, 6. januar, započinje jutrenjem i liturgijom u 7.30, dok je istog dana u 16.30 sati predviđeno osvećenje badnjaka i bdenje. Na Božić, 7. januara, Sveta arhijerejska liturgija biće služena u 8 časova, a večernje bogosluženje biće održano u 18 časova.

Drugi dan Božića, kada se obeležava Sabor Presvete Bogorodice, započinje jutrenjem u 8 časova, nastavlja se svetom liturgijom u 9 i završava u 18 časova večernjom službom. Isti raspored održavanja liturgija biće i u ponedeljak, 9. januara, trećeg dana Božića.

U crkvi Svete Petke na Badnji dan, u 9 časova, počinje služenje Svete liturgije i osvećenje badnjaka, koji će se potom vernicima deliti tokom dana do 17 časova kada je predviđena večernja služba i paljenje badnjaka. Na Božić, 7. januara, jutarnja liturgija će se kao i u naredna dva dana održati u 9 časova, dok je večernja predviđena za 8. januar u 18 časova.

Na Badnji dan, u crkvi Svetog Nikole, u 9 časova biće održana liturgija, dok je osvećenje badnjaka zakazano za 17 časova. Na Božić u 8 sati ujutru predviđeno je služenje Svete liturgije, a u 18 časova večernje liturgije. U nedelju i ponedeljak jutrenje će početi u 9 sati.

To Top