Raste broj obolelih, u Požarevcu juče 70 pregleda

Požarevac

Društvo

Raste broj obolelih, u Požarevcu juče 70 pregleda

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Epidemiološka situacija u Požarevcu i okolini je jako nestabilna zbog građana koji se vraćaju sa godišnjih odmora, ali još uvek nije alarmantna, ističe za E-Braničevo dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac.

Prema njenim rečima, epidemiološka situacija je pod kontrolom i relativno je dobra ukoliko je uporedimo sa onom u kojoj se nalaze drugi gradovi u Srbiji.

,,Juče smo u požarevačkoj kovid ambulanti imali 70 pregleda, 39 prvih, sedam pacijenata je upućeno u bolnicu, a četiri su zaražena koronavirusom. Primetan je rast broja zaraženih, ali to su, uglavnom, građani koji se vraćaju sa godišnjih odmora i to najviše iz Bugarske i Crne Gore“,  navodi Stojković.

Ona ističe da je u požarevačkoj kovid bolnici broj zaraženih u proseku od četiri do sedam pacijenata, kao i to da su simptomi isti kao i ranije – kašalj, povećana temperatura i bolovi u grlu. 

Stojković kaže da je pre nekoliko dana broj vakcinisanih u Braničevskom okrugu bio nešto viši od 46,6 odsto i da je ovaj okrug po tom pitanju jedan od najboljih u Srbiji. 

,,Vakcinacija teče po planu, a najviše ljudi je do sada vakcinisano u Požarevcu. Prosek nam kvare manje opštine, kao što je Žagubica, koja ima manji obuhvat vakcinisanih“, ističe direktorka Doma zdravlja u Požarevcu.

Prema njenim rečima, dostupne su vakcine Sinofarm i Fajzer, dok su druge dostupne samo za revakcinaciju. 

To Top