Red sunca, red kiše obeležiće nedelju pred nama

Požarevac

Info

Red sunca, red kiše obeležiće nedelju pred nama

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Dane pred nama obeležiće smena sunca i oblaka, ali i temperature više od 30 stepeni.

Danas će u Požarevcu i okolini biti pretežno sunčano i toplo vreme, a najviša dnevna temperatura iznosiće 29 stepeni. U košavskom području danas biće vetrovito - duvaće umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni jugoistočni vetar, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

“Košava će duvati do utorka, 19. septembra, pre podne, a zatim će uslediti promena vremena uz lokalne pljuskove i grmljavinu (ponegde i uz kratkotrajan grad). Sa slabljenjem strujanja, grmljavinska oblačnost će u sredu biti slabopokretna, a pljuskovi lokalno intenzivni uz veću količinu padavina za kratko vreme (više od 20 milimetara)”, najavljuje RHMZ.

Minimalna temperatura u utorak biće 17, a maksimalna 30 stepeni. U sredu najniža dnevna temperatura iznosiće 14, a najviša 25 stepeni.

U četvrtak i petak biće pretežno sunčano, sa pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će varirati od minimalnih 16 do maksimalnih 30 stepeni na Celzijusovoj skali.

Promenljivo vreme najavljeno je i za vikend – u subotu će najniža dnevna temperatura biti 17 stepeni, a najviša 31 stepen, dok će u nedelju minimalna biti 16, a maksimalna 26 stepeni.

To Top