RHMZ upozorava na veliku količinu padavina

Braničevo

Servisne informacije

RHMZ upozorava na veliku količinu padavina

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče velika količina padavina očekuje u oblasti od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlja do istoka zemlje. Vozačima se savetuje oprez.

Velika količina padavina očekuje se u toku noći ka suboti, kao i u subotu ujutro - od 20 do 50 mm za 24 sata, lokalno i više. U planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje intenziteta.

U subotu na planinama sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Snežne padavine biće najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm.

Danas je na snazi narandžasti meteo-alarm u Pomoravlju i istočnoj Srbiji koji označava opasno vreme.

JP „Putevi Srbije" apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje danas i u subotu i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

„Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu“, navodi se u saopštenju JP „Putevi Srbije“.

To Top