Sadnjom drveća Požarevačka gimnazija obeležila Dan škole

Požarevac

Događaji

Sadnjom drveća Požarevačka gimnazija obeležila Dan škole

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka gimnazija je 158.rođendan zbog epidemije virusa korona i mera zaštite proslavila skromno i drugačije nego ranijih godina.

Ukazom kneza Mihaila Obrenovića od 24.septembra 1862.godine osnovana je gimnazija u Požarevcu koja je više puta menjala svoje ime, a danas nosi naziv „Požarevačka gimnazija“.

Svoj 158.rođendan škola je proslavila danas skromno. Simbolično, radi obeležavanja života, posađena su četiri drveta. Po jedan učenik iz svakog od četiri razreda je posadio po jedno stablo belog bresta.

„Zbog situacije sa koronom nemoguće je proslaviti ovaj dan kako smo to činili ranije. Ove godine neće biti ni svečane akademije ni pratećih turnira u košarci i fudbalu. Danas rođendan obeležavamo simbolično sadnjom drveća u dvorištu škole. U holu škole je postavljena izložba slika naših učenika i nastavnika, koju će posetioci moći da pogledaju u periodu između dve smene kada je najmanje ljudi prisutno u školi. Takođe, imali smo i literalni konkurs koji je sastavni deo obeležavanja našeg rođendana“, rekla je za E-Braničevo Danijela Žukovski, direktorka „Požarevačke gimnazije“.

To Top