Servisi Republičkog geodetskog zavoda postepeno kreću sa radom

Braničevo

Servisne informacije

Servisi Republičkog geodetskog zavoda postepeno kreću sa radom

Foto: logo RGZ

How Good Of A Friend Are You Really?

Republički geodetski zavod (RGZ) će danas početi da postepeno pušta u rad prioritetne servise neophodne za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, objavio je RGZ.

Kako se dalje navodi, kompletno puštanje svih servisa očekuje do kraja sledeće sedmice, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim hakerskim napadima.

Iz RGZ ističu da su u zajedničkoj koordiniranoj akciji stručnjaka ovog Zavoda, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i u saradnji sa domaćim i međunarodnim timovima inženjera za IT bezbednost, uspešno sprovedeni sigurnosni protokoli u cilju zaštite kompletnog IT sistema Zavoda koji je bio meta intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Republike Srbije.

Zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka, RGZ nije u mogućnosti da o svemu obaveštava javnost već samo relevantne državne organe, navode iz RGZ i dodaju da će posle završetka nastalih problema javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

To Top