Simić Lazarević: Konkurs za direktora „Vodovoda“ ništav

Požarevac

Događaji

Simić Lazarević: Konkurs za direktora „Vodovoda“ ništav

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret „Jasno i glasno”, Pokret „Dosta je bilo” i Vlaška stranka „Most“ održali su zajedničku konferenciju za medije povodom konkursa za izbor direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji je, kako tvrde, ništav.

Marija Simić Lazarević iz Pokreta “Jasno i glasno” kaže da su utvrdili da je Aleksandar Dimitrijević nezakonito izabran na mesto direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac.

„Mi smo tražili i dobili potrebne informacije na osnovu kojih smo zaključili da je izbor ovog lica nezakonit, s obzirom na to da je njegov izbor istovremeno kršenje imperativnih normi zakona o javnim preduzećima koji zahteva da se oglas o konkursu u Službenom glasniku objavi najviše osam dana od dana donošenja odluke o sprovođenju konkursa. Taj rok je uveliko prošao tako da je konkurs ništav, a onda je i njegovo imenovanje ništavo“, istakla je Simić Lazarević.

Detaljnije o tome pročitajte OVDE.

Na pitanje novinara koji je sledeći korak, ona je rekla da bi nakon ovih saznanja grad trebalo da reaguje.

Slobodan Vasić, predsednik Odborničke grupe „Dosta je bilo – Vlaška stranka Most“ je rekao:

„Na sledećoj sednici Skupštine grada Požarevca predložićemo kao tačku dnevnog reda poništenje konkursa i razrešenje direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Međutim, znajući kako to fukcioniše, da bi se jedna tačka uvrstila u dnevni red moraju odbornici da je odobre, ali ne očekujemo da će se to desiti.“

Na konferenciji su napomenuli da sigurno neće odustati već da će pravdu tražiti i preko državnih institucija.

„Mi ćemo se obratiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, obavestićemo ih o kršenju zakona o javnim preduzećima, a zatim, ako budemo morali, povešćemo i upravni spor“, naglasila je Simić Lazarević.

To Top