Škola “Kralj Aleksandar Prvi” proslavila 82. rođendan

Požarevac

Događaji

Škola “Kralj Aleksandar Prvi” proslavila 82. rođendan

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola „Kralj Aleksandar Prvi“ obeležila je danas Dan škole svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevac.

Goran Seger, direktor ove požarevačke škole, nakon intoniranja školske himne pozdravio je sve učenike, njihove roditelje, kolektiv i brojne goste. Po njegovim rečima, svi zaposleni i đaci imaju isti cilj – postizanje izuzetnih rezultata i želju da ova škola bude mesto sticanja znanja, vaspitanja, veština, topline i razumevanja.

,,Naša misija se ostvaruje svakog dana, usavršavamo se i unapređujemo proces rada kako bismo ostvarili ciljeve, ispunili očekivanja i stvorili uslove za razvoj uspešnih ljudi. Cilj nam je da od deteta stvorimo čoveka, da pružimo šansu svima”, kazao je Seger.

 

Goran Seger

On je istakao da je ova škola poznata po nagradama i priznanjima. Kako kaže, na mnogobrojnim republičkim takmičenjima, na kojima su učenici zajedno sa svojim nastavnicima učestvovali, postignuti su izuzetni rezultati.

,,Samo je prošle godine više od 130 puta ostvaren plasman od prvog do trećeg mesta na svim nivoima takmičenja a na republičkim 29 učenika osvojilo je jedno od prva tri mesta. Rezultati na završnom ispitu učenika osmih razreda su iznad republičkog nivoa. U školi radi i veliki broj sekcija, a mnoge kulturne i sportske aktivnosti su jedinstvene za našu školu. Takav primer su “Kraljevski dani” – skup dečijeg stvaralaštva u okviru Dana škole, koje ste imali priliku ovih dana da pogledate”, naglasio je Seger.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da je ova škola ponos grada zahvaljuljući učiteljima i nastavnicima koji svoje znanje prenose na učenike.

“Svi vi iz Osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi”, zajedno sa ostalim kolegama iz grada, radite jedan uzvišeni posao. Na tom putu, koji nije takmičenje, ali jeste trka, uvek ste postizali velike rezultate. Uveren sam da u tom maratonu nećete posustati već da ćete i dalje biti među vodećima u Srbiji”, kazao je Pavlović.

 

Saša Pavlović

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice javnim i privatnim preduzećima koja su pomogla školi, kao  i najzaslužnijim nastavnicima.

Detalj sa priredbe

U nastavku programa usledio je umetnički program koji su pripremili učenici uz pomoć nastavnika.

To Top