Sofija Lundberj: „Hrast je i dalje tu“

Braničevo

Kultura

Sofija Lundberj: „Hrast je i dalje tu“

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

„Divna priča. Tragična, inspirativna i puna nade. Probudiće u vama snažne emocije.“ Ovim rečima kritika opisuje novi roman švedske autorke Sofije Lundberj „Hrast je i dalje tu“.

U svojim knjigama Sofija najčešće obrađuje sudbine žena, odnosno trudi se da im živote „isceli“ kroz obrte koje im priređuje. I u novom romanu, slično kao u romanima „Crveni adresar“ i „Upitnik  je pola srca“, predstavlja nam junakinju koja nakon razorne veze pokušava da pronađe životnu ravnotežu.

Nakon teškog razvoda Ester se čini da joj je život izgubio smisao. Najbolniji su joj vikendi koje ne provodi sa sinom. Tim danima, svake druge nedelje, odlazi do starog hrasta koji raste kraj vode. Jednog dana pod hrastom će zateći Rut, stariju damu koja ima divnu osobinu da se uvek usredsredi samo na ono što je lepo u životu.

Fascinirana Rutinom neverovatnom životnom pričom, Ester će s vremenom postati njena dobra prijateljica. Što više međusobnog poverenja budu sticale, to će biti očiglednije da Rut skriva bolne tajne. Otkrivajući ih, Ester će stići čak do Italije i jezera Komo i tamo shvatiti da je Rutina životna priča mnogo drugačija nego što se uopšte moglo pretpostaviti.

„Hrast je i dalje tu“, potresan roman o čežnji, krivici, besmrtnom prijateljstvu i uzdizanju nakon pada, možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top