ŠTAB U PETROVCU: Nema potrebe za proglašenjem vanredne situacije

Petrovac

Društvo

ŠTAB U PETROVCU: Nema potrebe za proglašenjem vanredne situacije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjem zasedanju petrovačkog Štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna epidemiološka situacija, kao i mere koje se primenjuju ili bi eventualno trebalo da se primenjuju.

Činjenica je da broj zaraženih virusom kovid 19 raste u opštini Petrovac na Mlavi ali vanredna situacija neće biti proglašena, odlučeno je na današnjem zasedanju.

“I dalje smatramo da nema potrebe za proglašenjem vanredne situacije i ograničavanjem rada ugostiteljskih objekata. Od prošlog sastanka Štaba, pratimo razvoj situacije, i ono što je najvažnije je da prevelikog opterećenja bolničkih kapaciteta nema i uz ovakav porast zaraženih, što je jedan od glavnih kriterijuma za uvođenje vanredne situacije”, istakao je Goran Ristić, zamenik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi.

 

Goran Ristić, zamenik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi

On je rekao da prema podacima iz Doma zdravlja 45 osoba je pozitivno, ima pacijenata i sa težom kliničkom slikom, ali nema životno ugroženih ili na respiratorima.

“To svakako nije razlog za opuštanje, već naprotiv, ozbiljno upozorenje koliko je neophodno striktno poštovanje mera i smanjenje svih nepotrebnih kontakata i okupljanja. U suštini, mere koje sada važe, najbitnije su od svih mera koje bi važile i da se uvede vanredna situacija", naglasio je Ristić.

To Top