ŠTAB: Ugostiteljski objekti da ograniče radno vreme, obavezno nošenje maski

Požarevac

Društvo

ŠTAB: Ugostiteljski objekti da ograniče radno vreme, obavezno nošenje maski

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Štab za vanredne situacije grada Požarevca na današnjoj sednici doneo nekoliko odluka.

„Preporučuje se ugostiteljskim objektima  i  noćnim klubovima na teritoriji grada Požarevca da ograniče radno vreme, tako da ti objekti neće raditi od 23 sata do 6 sati narednog dana. Obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, gradskom i međugradskom saobraćaju“, navodi se u saopštenju Štaba.

Pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, dužni su da obavljaju svoju delatnost uz primenu preventivnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Uredba podrazumeva organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika,pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, dezinfekciju prostorija i podova, upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i od korisnika usluga – za pružanjeusluga u zatvorenom prostoru.

„Ukoliko se nastavi sa pogoršanjem epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije grada Požarevca će predložiti nove mere u cilju poboljšanja epidemiološke situacije“, navodi se još u saopštenju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top