Sve više kovid pacijenata sa srednje teškim i težim oblicima bolesti

Požarevac

Društvo

Sve više kovid pacijenata sa srednje teškim i težim oblicima bolesti

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 93 pacijenta sa simptomima koronavirusa. Svi, osim dvoje iz Beograda, su iz Braničevskog okruga.

Više od dve trećine hospitalizovanih pozitivno je na koronavirus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U Braničevskom okrugu i dalje je veliki broj građana kojima je potrebno bolničko lečenje.

“U četvrtak, 11.marta, u crvenoj zoni imali smo 11 prijema u bolnicu i 10 otpusta na kućno lečenje. Trenutno su tri pacijenta  na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), intubiranih nema”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Klinička slika hospitalizovanih se ponovo pogoršava, sve je više ljudi sa srednje teškim i težim oblicima bolesti usled kovida 19,  kažu iz ove zdravstvene ustanove.

Među zdravstvenim radnicima bolnice trenutno je infekcija potvrđena kod njih sedmoro, jedan je na bolničkom lečenju i dobrog je stanja.

“Apelujemo na građane da poštuju sve mere zaštite. To se odnosi i na vakcinisane  – svi koji su primili prvu dozu moraju poštovati sve mere, a oni koji su revakcinisani, trebalo bi minimum još tri nedelje da se štite u potpunosti. Naša praksa pokazuje da vakcinisane osobe koje obole lakše podnose virus i brže se oporavljaju, te zato pozivamo sve građane koji do sada nisu primili vakcinu, da to učine”, navodi se u saopštenju.

 U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 146 lica.

To Top