Temperatura i do 40 stepeni, a onda nagla promena vremena

Braničevo

Info

Temperatura i do 40 stepeni, a onda nagla promena vremena

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

I ovu nedelju obeležiće promenljivo vreme sa čestim padavinama i tropskim temperaturama.

Početak nove sedmice donosi sunčano i toplije vreme, pa će danas najviša dnevna temperatura biti do 37 stepeni. U utorak se očekuje još toplije vreme. Najniža dnevna temperatura će iznositi 22, a najviša će se kretati do 40 podeoka Celzijusove skale. Za Braničevski okrug u utorak je na snazi crveni meteoalarm zbog visoke temperature.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje da se u utorak, krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima Srbije, očekuje nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni.

U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine. Jutarnja temperatura u sredu biće 14, a najviša 21 stepen. U sredu je na snazi narandžasti i žuti meteoalarm zbog vetra, kiše i grmljavine.

U četvrtak pre podne sunčano, a sredinom dana meteorolozi najavljuju naoblačenje i kratkotrajnu kišu. Minimalna dnevna temperatura biće 14, a maksimalna 27 stepeni.

U petak i subotu biće vedro, a temperature će se kretati od 13 do 33 stepena na Celzijusovoj skali. U nedelju ponovo su najavljeni povremeni pljuskovi. Najniža dnevna temperatura biće 20, a najviša 36 stepeni.

To Top