Tri interno raseljene porodice dobile novčanu pomoć za kupovinu kuće (FOTO)

Požarevac

Događaji

Tri interno raseljene porodice dobile novčanu pomoć za kupovinu kuće (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović danas je potpisao ugovore sa tri interno raseljene porodice i prodavcima nekretnina o dodeli pomoći za poboljšanje uslova stanovanja.

Paket pomoći, koji je danas dodeljen, podrazumeva kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti i pomoć u građevinskom i drugom materijalu ili opremi za popravku ili adaptaciju dodeljene kuće.

Vrednost pomoći po jednom korisniku iznosi 1.500.000 dinara, od čega se 1.300.000 dodeljuje za kupovinu kuće sa okućnicom i još 200.000 dinara za građevinski materijal.

Potpisani ugovori

Od Komesarijata za izbeglice grad je dobio finansijsku pomoć u iznosu od 4.050.000 dinara, dok učešće grada iznosi 450.000, pa je ukupna vrednost projekta 4.500.000 dinara.

„Izuzetno sam ponosan ovim potpisivanjem ugovora, jer smo konačno zbrinuli tri porodice. Istina je da te kuće nikada neće moći da zamene one koje su ostavili u svim onim stradanjima u prošlosti, ali nadam se da će im ovi ugovori predstavljati početak lepšeg dela života“, istakao je Pavlović.

 

Saša Pavlović

U narednom periodu, nakon postupka javne nabavke, još 10 porodica dobiće građevinski materijal ukupne vrednosti od 1.800.000 dinara

„Po popisu iz 2011. godine, 750 lica je registrovano sa izbegličkim legitimacijama i oko 2.000 raseljenih lica. Danas je taj broj znatno manji, odnosno svi su dobili državljanstvo i sredili svoju papirologiju, međutim, trenutno imamo oko 100 lica koja bez obzira što su ostvarila državljanstvo nisu uspela da reše svoje socijalne potrebe“, navela je  Jelena Vukotić, poverenik za izbeglice.

 

Jelena Vukotić

Cilj grada je da i u narednom periodu, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, radi na poboljšanju socijalno – ekonomskih uslova za integraciju izbeglih lica i poboljšanju uslova života interno raseljenih kroz programe za trajno rešavanje stambenog pitanja, ekonomsko osamostaljivanje i osnaživanje najugroženijih porodica na teritoriji grada.

To Top