Turističke organizacije Požarevca i Golupca na sajmu u Sofiji

Braničevo

Turizam

Turističke organizacije Požarevca i Golupca na sajmu u Sofiji

Foto: togp.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija Srbije u periodu od 15. do 17. februara predstavlja turističku ponudu na sajmu turizma ,,Holiday & Spa Expo 2023” u Sofiji. Na zajedničkom štandu na sajmu su, između ostalih, učestvovale i turističke organizacije iz Požarevca i Golupca.

Na sajmu je predstavljena kulturno-istoriska turistička ponuda Srbije – sport i aktivni odmor, bogata gastronomska ponuda, Dunav, manastiri Srbije, kao i kratki vikend odmori duž cele Srbije i brojne manifestacije koje se održavaju tokom godine kod nas.

Prvog dana sajma turistička ponuda Srbije izazvala je veliko interesovanje posetilaca, a u prilog tome govori činjenica da je štand Turističke organizacije Srbije posetio Željko Jović, ambasador Srbije u Sofiji i Ilin Dimitrov, ministar turizma Bugarske, kao i ambasadori Kuvajta i Mongolije.

Povodom Dana državnosti, Ambasada Srbije u Sofiji, u sredu, 15. februara, organizovala je svečani prijem za učesnike i goste sajama iz Srbije.

Prema podacima Zavoda za statistiku Srbiju je u protekloj godini posetilo više od 81.661 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 260 procenata u odnosu na isti period prethodne godine. U decembru gosti iz ove susedne zemlje bili su na prvom mestu po dolascima u Srbiju.

Pored TOS-a na zajedničkom štandu svoju turističku ponudu predstavile su i turističke organizacije Beograd, Novi Sad, Niš, Pirot, Sokobanja, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Zlatibor, Babušnica, Leskovac, Kragujevac, Kraljevo, Knjaževac, Čačak, u okviru Dunavskog centra za kompetenciju TO Požarevca i Golubca, kroz projekt Donjeg Podunavlja, kao i predstavnici privrede.

 Više o tome pročitajte OVDE.

To Top