U kovid bolnici u Požarevcu smeštena 132 pacijenta, dva su na respiratorima

Požarevac

Društvo

U kovid bolnici u Požarevcu smeštena 132 pacijenta, dva su na respiratorima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su smeštena 132 pacijenta, od kojih 55 iz Braničevskog okruga i 77 iz drugih gradova Srbije.

U saopštenju Opšte bolnice Požarevac se navodi da su od poslednjeg izveštaja imali dvadesetak novih prijema, kao i da je primetan porast broja pozitivnih na koronavirus među hospitalizovanima.

Dve osobe nalaze se na respiratorima. Klinička slika pacijenata i dalje se kreće od lakših do najtežih simptoma.

„Ističemo da uporedo sa borbom koju naši zdravstveni radnici vode u „crvenoj zoni“, funkcionišu i sve druge službe u „zelenoj zoni“ gde se zbrinjavaju prevashodno hitni i onkološki slučajevi“, naglašavaju iz požarevačke bolnice.

Trenutno u  „zelenoj zoni“ hospitalizovano je 109 pacijenata u poslednjih sedam dana. U istom periodu obavljeno je 29  hitnih i onkoloških operacija, od čega 17 na Hirurgiji, sedam na Ortopediji, dva na Urologiji i dva na Ginekologiji.

U poslednjih sedam dana obavljeno je 20 porođaja, od kojih sedam carskim rezom.

„Pozivamo sve građane Braničevskog okruga da budu oprezni i odgovorni i da primenjuju sve propisane i preporučene mere zaštite, kako bismo se lakše i brže izborili sa kovidom 19“, navodi se još u saopštenju koje potpisuje dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top