U Narodnoj skupštini duplo manje poslanika iz Braničevskog okruga

Braničevo

Politika

U Narodnoj skupštini duplo manje poslanika iz Braničevskog okruga

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema preliminarnim rezultatima, u budućem sastavu Narodne skupštine Republike Srbije lista koalicije oko SNS će imati 191 poslanika, dok u parlament ulaze još i SPS-JS sa 32 mesta za svoje poslanike, kao i lista Aleksandar Šapić sa 11 .

U novom sazivu republičkog parlamenta naći će se samo troje poslanika iz Braničevskog okruga , i to svi sa liste “„Aleksandar Vučić – za našu decu“, dok ih je u prethodnom mandatu bilo šestoro.

Među budućim poslanicima, dvoje je iz Požarevca i jedan iz Petrovca na Mlavi.

Veroljub Arsić, ekonomista iz Požarevca koji je na 59. mestu, i u ovom sazivu naći će se u skupštinskoj klupi. Arsić je do sada bio potpredsednik Narodne skupštine.

Veroljub Arsić

Nataša Ivanović, vaspitačica iz Petrovca na Mlavi, takođe ulazi u skupštinu sa 111. mesta na listi, kao i Ana Miljanić, profesorka fizičkog vaspitanja iz Požarevca i dosadašnja članica Gradskog veća za sport i omladinu. Ona je bila na 154. mestu na listi kandidata SNS.

   Nataša Ivanović

        Ana Miljanić

Sa ove liste u parlament ipak neće ući Olivera Pauljeskić, diplomirani hemičar iz Žagubice (Krepoljin), koja je bila na 215.mestu, kao i Goranka Stević, inženjer tehnologije iz Malog Crnića,  na 226. mestu.

Sa liste SPS - JS, za razliku od prošlog saziva, niko od sedam kandidata iz Braničevskog okruga ne ulazi  u republički parlament. Najbolje rangiran na 56.mestu bio je Miletić Mihajlović, profesor iz Petrovca na Mlavi, koji je u prethodnom sazivu bio narodni poslanik,  zatim na 104. mestu nalazio se dr Srećko Bosić, hirurg iz Požarevca, a posle njega na 149. mestu bio je Božidar Grujić, profesor u penziji iz Velikog Gradišta.

>>IZ BRANIČEVSKOG OKRUGA 59 KANDIDATA ZA NARODNE POSLANIKE<<

Istu sudbinu imaju i dva kandidata iz Braničevskog okruga sa liste SPAS- Aleksandar Šapić, koji se takođe nisu našli među prvih 11 koji dobijaju status narodnih poslanika.

Konačni rezultati neće uticati na raspored kandidata iz Braničevskog okruga za narodne poslanike, jer se niko sa lista koje su prošle census ne nalazi blizu broja koji može biti konačan.

Podsećamo, u prošlom sazivu u Narodnoj skupštini iz Braničeva bili su: Veroljub Arsić (SNS - Požarevac), Miletić Mihajlović ( SPS – Petrovac na Mlavi), Slobodan Perić (SNS – Petrović na Mlavi), Dragan Paunović (SNS – Veliko Gradište) i Olivera Pauljeskić (SNS – Žagubica)

To Top