U planu izgradnja doma za stara lica

Požarevac

Društvo

U planu izgradnja doma za stara lica

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska uprava u Požarevcu objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju doma za penzionere i stara lica u Stiškoj ulici broj 44 u Požarevcu.

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja jednog objekta (podrum, prizemlje, sprat i povučeni sprat) za 76 korisnika i 12 zaposlenih lica. Parcela je potpuno komunalno opremljena, navodi se u projektu.

U podrumu su planirani: prostorija za preminula lica, magacin, vešernica, kuhinja sa ostavom, prostorija za osoblje, administracija, fizioterapija, salon za negu i ostava. U prizemlju biće centralni ulazni hol sa salom za obedovanje, druženje i dnevni boravak i medicinski blok. Na spratu i povučenom spratu planirane su centralna trpezarija i smeštajne jedinice. Planiran je, kako se navodi u projektu, “zeleni” krov, kako bi korisnici doma imali dodatnu mogućnost za odmor i sedenje u zelenom okruženju.

Investitor je Ustanova socijalne zaštite – dom za penzionere i stara lica “Homoljski raj” Kučevo, a odgovorni urbanista Nataša Momirović.

Javna prezentacija urbanističkog projekta biće organizovana od danas do 28. maja, u kancelariji broj 36 u prizemlju zgrade Gradske uprave grada Požarevca, u Drinskoj ulici broj 2, u terminu od 10 do 13 časova, kao i na internet stranici grada Požarevca.

Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u urbanistički projekat i svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku, u toku trajanja javne prezentacije, podnesu Odeljenju za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice Gradske uprave grada Požarevca. Bliže informacije možete dobiti u kancelariji broj 36 zgrade Gradske uprave grada Požarevca - kontakt telefon 539-676.

To Top