U požarevačkoj kovid bolnici dnevno oko 15 prijema

Požarevac

Društvo

U požarevačkoj kovid bolnici dnevno oko 15 prijema

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 123 pacijenta sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod 79, dok se za ostale čekaju rezultati testa.

„Tokom jučerašnjeg dana imali smo 15 prijema u bolnicu i devet otpusta na kućno lečenje.  Nažalost, juče su preminula dva pacijenta iz crvene zone. Reč je o ženi i muškarcu iz Kostolca i Žagubice, 1938. i 1934 godište“, saopštili su iz Opšte bolnice Požarevac.  

Trenutno je zauzeto 13 respiratora, tri pacijenta su intubirana, a 10 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 70 pacijenata prima kiseonik. Klinička slika je srednje teška i teška.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 16 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od kojih je samo jedan na bolničkom lečenju.  

„Situacija je malo bolja, pritisak na bolnicu je nešto manji ali i dalje dnevno hospitalizujemo između 10 i 15 pacijenata. Poslednjih dana uočili smo da nam se na lečenje vraćaju pacijenti koji su preležali koronavirus, a javljaju se sa pogoršanjem opšteg stanja. Zato apelujemo na sve pacijente otpuštene na kućno lečenje da se strogo pridržavaju propisanih terapija i saveta lekara, jer posledice korone mogu biti fatalne. Takođe, molimo građane da se ne opuštaju zbog blagog pada broja obolelih jer opasnost od virusa nije prošla,a svaka reakcija organizma je individualna. Poštujte i dalje sve mere zaštite“, navodi se u saopštenju.

 U zelenoj zoni trenutno se leči 121 pacijent, a primetan je i porast broja pregleda van kovid sistema.

To Top