U Srbiji 115 novoobolelih, sedam preminulih od virusa korona

Braničevo

Društvo

U Srbiji 115 novoobolelih, sedam preminulih od virusa korona

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U Republici Srbiji je do 15 časova 31. marta registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od virusa korona preminulo još sedam osoba.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i  362 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 31. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

„Danas je najgori dan za Srbiju, imamo sedam novopreminulih pacijenata i 115 pozitivnih novoobolelih. Ukupno imamo 23 smrta slučaja uzrokovana novom bolešću covid-19. Ono čega se bojim da nije najgori u budućnosti, čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera, preporuka koje smo davali, molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i drugima nama se zaista bliži scenario Italije i Španije“, istakao je dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KC Srbije.

On je rekao da su građani olako shvatili opasnost od ove bolesti, da se i dalje intenzivno druže i pokušavaju na bilo koji način da izbenu mere koje su neophodne, mere samoizolacije i distanciranja.

„Ako nastavimo tako da se ponašamo ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih. Žao mi je što su informacije ovakve, bojim se da će u perspektivi biti verovato još i gore“, zaključio je Stevanović.

To Top