Udruženje ,,Ljubimac“ obeležilo 40 godina postojanja

Požarevac

Događaji

Udruženje ,,Ljubimac“ obeležilo 40 godina postojanja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje ,,Ljubimac“ je svečanim prijemom u požarevačkom Gradskom zdanju obeležilo 40 godina postojanja. Tom prilikom najavljena je međunarodna izložba ,,Ljubimac 2021“.

Prvoslav Mošić, predsednik udruženja, kazao je da je ,,Ljubimac“ najorganizovanije i najveće društvo u zemlji i da nije poznato samo u Srbiji, već i u svetu. 

,,Izložba „Ljubimac“ se tradicionalno održava već dugi niz godina, to je najveća i najstarija prateća manifestacija Ljubičevskih konjičkih igara. Zabeležena je i u kalendaru izložbi u Evropskom savezu“, naglasio je Mošić.

Prvoslav Mošić, predsednik udruženja ,,Ljubimac“

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, rekao je da je za uspeh Ljubičevskih konjičkih igara jednim delom zaslužna i izložba konja koju organizuje ovo udruženje.

,,Vaša misija naročito je važna za naše najmlađe sugrađane i oni su, učeći kako se brine o životinjama, naučili i neke važne životne lekcije o odgovornosti, samilosti i ostalim načelima koja će im pomoći u budućnosti. Ova prateća manifestacija je vremenom, uz ,,Ljubičevski višeboj“ i uzbudljive kasačke i galopske trke, postala jedan od sinonima naših igara“, rekao je Pavlović.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Na prijemu su uručene zahvalnice i priznanja čelnicima grada, najzaslužnijim članovima udruženje i svim pojedincima i ustanovama koje su pomogle u radu ovog udruženja.

U okviru 40. Međunarodne izložbe“Ljubimac 2021.“ biće organizovane brojne aktivnosti od 2. do 5. septembra. Pored izložbe konja, najveću pažnju posetilaca, a naročito dece, privlači revija dečijih ljubimaca.

To Top