Uhapšeni članovi Dveri, među njima i Požarevljani

Požarevac

Politika

Uhapšeni članovi Dveri, među njima i Požarevljani

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović objavio je na svom tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar.

Uhapšen potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević, potpredsednik IO Slaviša Miletić, potpredsednik beogradske organizacije Ivan Grbić, član IO Dejan Filipović, i još 10 članova Dveri iz Beograda, Požarevca i Velike Plane. Političke kukavice hapse po parkovima kad smo se razišli!”, napisao je Obradović.

Kako E-Braničevo nezvanično saznaje, među uhapšenima su i četiri pripadnika Dveri iz Požarevca.

Predsednik GrO Dveri Požarevac, Dragan Jović, napisao je na Fejsbuku : Uhapšeni smo. Režim AV uhapsio nas članove Dveri.

Povodom hapšenja političkih aktivista Gradskog odbora Dveri iz Požarevca oglasio se Nenad Ilić, predsednik Gradskog odbora Narodne strankePožarevac, koji je oštro osudio njihovo hapšenje.

Najoštrije osusđujemo ovakvu odluku vlasti da uhapsi ljude koji su demokratski protestovali. Ukoliko su želeli nekoga da hapše onda je trebalo da hapse organizatore, a oni to nisu učinili. Tražimo hitno puštanje naših prijatelja i saboraca kako ove stvari ne bi eskalirale”, kazao je Ilić.

 Ovim povodom Boško Obradović i poslanici Dveri bili su ispred policijske stanice Vračar.

 Ministar policije je u saopštenju naveo da je policija privela 15 osoba koje su učestvovale u nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i osobe koje su ulazile u Narodnu skupštinu.

Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju ministra policije.

Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji“, naveo je Stefanović.

 Prema pisanju Danasa, poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizivali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu.

 Opširnije o detaljima protesta i sukoba OVDE

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top