Umesto zelenila - korov (FOTO)

Požarevac

Društvo

Umesto zelenila - korov (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema planu javnih nabavki za 2019.godinu predviđena je rekonstrukcija zelene površine u stambenom bloku u ulici Knez Milošev venac. Radovi su počeli u martu, obustavljeni su početkom juna i od tada je kompletan prostor potpuno zapušten.

Ugovor između grada i izvođača radova zaključen je 3.marta tekuće godine i ubrzo su počeli radovi. Ugovor je dodeljen firmi „Trans kop“ Požarevac u zajedničkoj ponudi sa preduzećima „Rasadnik green in“ doo Novi Sad, SZR „Gorionik“ Salakovac PR Jovica Milutinović, UR „Libra“ Radomir Đorđević PR Salakovac, „D&N speedex“ Poljana i „Agro-firm“ doo Požarevac. Ugovorena vrednost radova je 16.302.320 dinara bez PDV-a, odnosno 19.562.784 dinara sa PDV-om.

Divlji sirak dostiže visinu i do metar i po

Međutim, radovi su obustavljeni početkom juna i od tada, dakle već mesec i po dana, kompetan prostor je potpuno zapušten. Obaveze koje je izvođač do obustave radova odradio su raščišćavanje terena, rušenje asfaltiranih površina, demontaža klupa i kanti za otpatke, demontaža dečijeg igrališta i seča žive ograde.

Po rečima stanara stambenog kompleksa Knez Milošev venac, radovi su obustavljeni zbog nekog propusta u projektu. Od tog trenutka jedan rovokopač stoji nepomično na gradilištu, a na zemljanim površinama raste divlji sirak, koji je dostigao na pojedinim mestima visinu do jednog i po metra. Zbog celokupne situacije stanari su nezadovoljni i zahtevaju da, ako već zbog određenih propusta ne može da se nastavi sa realizacijom projekta, barem da se redovno vrši košenje zelenih površina.

Rovokopač stoji već više od mesec dana

Jedan od upravnika zgrada kaže da su stanari dobili informaciju da je zemljište u sporu i da zbog toga ne može da se pokosi korov pa su se obratili komunalnoj inspekciji, koja je dalje preko Odeljenja za komunalne delatnosti grada Požarevca urgirala da se što pre ova situacija reši.

Reporter portala E-Braničevo kontaktirao je Odeljenje za komunalne delatnosti i umesto odgovora na pitanja zašto nije pokošen korov, dobio odgovor: “Korov će biti pokošen danas posle 15 časova.”

Skinut asfalt sa staze

Projekat rekonstrukcije zelene površine podrazumeva sledeće: nabavku deset visokih lišćara starosti od 10 do 12 godina, nabavku 10 visokih četinara starosti od 10 do 15 godina, negu postojećeg drveća, sađenje trave, izgradnju temelja za klupe, kanti za otpatke, izgradnju temelja za zidove kontejnera i zidova kontejnera, prilaznih puteva za garaže i ulaze u zgrade, postavljanje klupa, kanti za otpatke, sprava za fitnes na otvorenom, kandelaberi, tartan podloga za dečije igralište, postavljanje žive ograde, iskopavanje rovova za kablove, postavljanje kablova, uzemljenje i završni radovi raščišćavanja gradilišta.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top